Farmacevtska industrija in biotehnologija

Kot dobavitelj tehnologije za biotehnološko in farmacevtsko industrijo projektiramo, proizvajamo in nameščamo ustrezne rešitve za priznana in cenjena podjetja po vsem svetu.

Strankam priskrbimo procesno in operacijsko ustrezne storitve in ključne elemente za strokovno izpeljavo projekta- vse na enem mestu. Naši strokovnjaki, ki imajo dolgoletne izkušnje na vseh pomembnih področjih, težijo k sistematični izvedbi zastavljenih ciljev.

PROCESNE POSODE

Vse posode so izdelane iz nerjavečega jekla in so lahko dobavljene kot samostojna komponenta ali kot popolnoma avtomatizirani procesni sistemi, kot so: mešala, homogenizatorji, posode s popolno merilno opremo, kontrolnimi enotami, ventili in cevnimi priključki. Na voljo so tudi izvedbe za delovanje v nevarnih okoljih. Naši izdelki so skladni z Direktivo o tlačni opremi in v nekaterih primerih tudi s certificatom ATEX.

ODPRI BROŠURO ZA PROCESNE POSODE

PRIPRAVA RAZTOPIN IN SUSPENZIJ

Naši sistemi optimizirajo te postopke, ki so ključnega pomena za končno trdo ali tekočo obliko farmacevtskega proizvoda. Ponujamo različne vrste opreme za ročno ali avtomatsko doziranje, ki je oblikovana za optimalno doziranje sestavin.

Preberi več

Enote za kontrolirano in ponovljivo distribucijo in doziranje različnih medijev (WFI, PW, alkohol, topila, dušik, zrak, prah..) in priprava raztopin.

Naše dozirne enote za pripravo raztopin so zasnovane in izdelane tako, da zagotavljajo ponovljivi proces doziranja. Med zamenjavo doziranih medijev v receptu, je natančno ločevanje med mediji zagotovljeno s praznjenjem sistema s stisnjenim zrakom. Med doziranjem medijev in menjavo receptov je zagotovljena minimalna izguba produkta. Enota zagotavlja kontorlirano mešanje praškov, ogrevanje in ohlajanje procesnih posod (del H/C sistema), mešanje pri različnih hitrostih (del procesnih posod)…Naše enote izpolnjujejo stroge farmacevtske norme, zagotavljamo tudi vse potrebne validacijske protokole in dokumentacijo, skladno z GMP.

Temeljne značilnosti:

 • Različne zmogljivosti, velikosti in ravni zahtevnosti, odvisno od potreb postopka in uporabnika.
 • Vsi deli, ki so v stiku s proizvodom, so izdelani iz jekla AISI 316L.
 • Površinska hrapavost do Ra < 0,2µm.
 • Najsodobnejša oprema: Endress & Hauser, Gemü, Dockweiler.
 • Avtomatizirano krmiljenje procesov prek Siemens PLC ali ročno.
 • Poročanje CFR, part 11.
 • • Vsa potrebna dokumentacija: P & ID, 3D-oblikovanje, FDS, HDS, SDS, DQ/IQ/OQ/PQ, tehnična dokumentacija, certifikati, izjave, ATEX …

BIOREAKTORJI IN FERMENTORJI

Z našimi številnimi izkušnjami na področju projektiranja, izdelave, zagonov in izvajanja validacij naše uporabniškim zahtevam prilagojene in specifične farmacevtske opreme smo razvili nadaljnjo linijo izdelkov.

Preberi več
Bioreaktorski in fermentacijski sistemi so vrh našega strokovnega znanja in so v celoti izdelani v našem objektu. Vključujejo sterilno zasnovo v skladu z cGMP, inženiring, montažo in izvedbo s svojim oddelkom za elektriko in avtomatizacijo, ki daje “življenje” opremi, ki dobro služi strankam v biotehnološki industriji.

ODPRI BROŠURO

WIP/CIP/SIP ENOTE

Bistveni del visokokakovostne proizvodnje predstavlja integriran sistem WIP/CIP/SIP. Ipros zagotavlja učinkovite in pravočasne postopke čiščenja in sterilizacije, ki ustrezajo naročnikovim zahtevam. Ponujamo vam široko paleto rešitev, od mobilnih in neodvisnih čistilnih sistemov do integriranih CIP satelitskih čistilnih sistemov.

Preberi več

Sistema CIP in SIP sta oblikovana za avtomatsko osnovno čiščenje in dezinfekcijo, pri tem pa ni nepotrebne izgube časa za montažo in demontažo.

Optimizacija procesov je odvisna od učinkovitega in uspešnega čiščenja. Sistemi CIP so lahko vgrajeni v vso opremo narejeno za faramcevtsko industrijo, vključno s trdnimi in tekočimi dozirnimi sistemi. Avtomatizacija procesov čiščenja zagotavlja ponovljivost, omogoča validacijo in zmanjšuje izpade.

Najučinkovitejši način uvajanja CIP tehnologije je njena načrtna vključitev v proces. Pri vključevanju pršilnih sistemov, čistilcev rezervoarjev, šob in tesnil za avtomatizacijo procesa čiščenja, z uvedbo tehnologije CIP upoštevamo vse dele vašega sistema – od dovoda v sistem do praznjenja.

Avtomatizacija cikla čiščenja predvsem pretvarja šaržne farmacevtske procese v neprekinjeno delovanje proizvodnih in čistilnih ciklusov.

Prednosti sistema CIP so:

 • krajši cikli čiščenja
 • optimizirana uporaba detergenta in vode
 • odprava ročnega čiščenja

V središču našega CIP sistema je napredna enota za pripravo tekočega pranja, ki skrbi za predogrevanje, mešanje in črpanje detergentov in PW. Enota zagotavlja neprestani nadzor in kontrolo čistilnih parametrov, vključno s stopnjo pretoka, koncentracijo čistila, temperaturo in časom čiščenja za validacijo celotnega procesa.

Naša ogrodja za CIP/WIP sisteme so zasnovana, projektirana, avtomatizirana in testirana. Celovit pristop omogoča odprto komunikacijo med strokami ter hitro odzivnost na kakršnakoli odstopanja v času trajanja projekta. Za vsak projekt je zadolžen projektni/procesni inženir, ki strokovno vodi pogovore o specifičnih zahtevah, integraciji sistema in zaključnih FAT protokolih.

Kot dodatek k konfiguriranju vašega sistemskega ogrodja, vam nudimo podporo pri vzpostavitvi CIP v vaših čistilnih procesih.

OGREVALNI IN HLADILNI SISTEMI

Nadzor temperature in mešanje produkta med procesom sta ključnega pomena za doseganje uspešnega in ponovljivega rezultata.

Ipros zagotavlja, da se temperatura proizvoda v posodi giblje v ozkem intervalu (+/0,5 °C), da ne bi prišlo do nezaželjenih sprememb proizvoda med proizvodnjo. To visoko stopnjo nadzora temperature med proizvodnimi procesi in homogenost proizvodov lahko dosežemo z uporabo najnovejše tehnologije prenosnikov toplote in previdnim mešanjem. Natančne merilne naprave merijo vse ključne parametre kot so ph, O2, temperaturo, hitrost mešanja skozi ves proces.

GMP MEDIJI

Načrtujemo, nameščamo, zaganjamo in validiramo potek proizvodnje, obratovalne pogoje in vzdrževanje sistema za shranjevanje in distribucijo ter tako zagotavljamo ustrezno kakovost medija.

Preberi več

Usposobljeni strokovnjaki jamčijo dosledno izvajanje.

Usposobljeni strokovnjaki zagotavljajo dosledno izvajanje.

Farmacevtska, biotehnološka, živilska in kemična industrija zahtevajo visoke standarde za visoko kakovostne cevovode.

Odlična organizacija, dolgoletne izkušnje, najsodobnejša oprema in stalna optimizacija različnih varilnih tehnik so temeljni pogoji za uspešno dokončanje projekta. Naša naloga je, da strankam zagotovimo izpolnitev vseh teh pogojev.

Naše storitve vključujejo:

 • načrtovanje napeljav
 • cevne napeljave
 • nadzor kakovosti/dokumentacija
 • storitve zagona
 • kalibracija
 • storitev popolne namestitve
 • načrtovanje in proizvodnja sestavnih delov iz nerjavečega jekla

Stranka je v središču pozornosti vseh naših aktivnosti. Naše storitve vključujejo načrtovanje, usklajevanje, montažo in dokumentiranje procesnih sistemov pa tudi inšpekcijske preglede za zagotavljanje kakovosti in zagona.

Poleg konstrukcij iz nerjavečega jekla, okvirjev in posebnih sestavnih delov, svojim strankam dobavljamo tudi v celoti vnaprej zgrajene sestave.

Po potrebi nudimo tudi ustrezno pakiranje in prevoz.

Za doseganje zadostnih količin vode, ki mora ustrezati določenim zahtevam po standardih USP in Ph EUR, mora priprava vode ustrezati določenim zahtevam. Upoštevati je potrebno veliko število predpisov in standardov. Vodni sistem je podvržen strogim nadzorom in pregledom. Mi poskrbimo, da so te zahteve izpolnjene.

Glede na vaše potrebe bomo projektirali, sestavili, dostavili in namestili sistem za shranjevanje vroče (WFI) ali hladne (PW) vode. Vsako vzorčevalno mesto v zanki je lahko opremljeno z ventilom za vzorčenje in priključki (opremo) za sterilizacijo zanke. Potrebna merilna tehnologija za pretok in TOC je del serijske opreme. V te sisteme vključimo vse potrebne enote za proizvodnjo purificiranih medijev.

Bistvene značilnosti:

 • izvedba brez mrtvih točk
 • sistemi, ki se lahko popolnoma izpraznijo in sterilizirajo
 • merilna tehnologija TOC
 • tehnologija membranskih ventilov
 • cevni prenosniki toplote in DTS design

AVTOMATIZACIJA

Avtomatizacija predstavlja veliko več kot le programiranje in elektroinženiring. Poleg našega poznavanja avtomatizacije, ta tehnologija zahteva tudi potrebno razumevaje procesnega inženiringa in procesnih obratov ter bogate izkušnje pri uresničevanju zahtev.

Ipros oskrbuje sodobne proizvodne obrate v farmacevtski industriji z avtomatizacijskimi rešitvami za celotno procesno verigo od višjih do nižjih ravni ter od samostojnih sistemov posameznih postaj (enote skidov) do kompleksnih centralnih sistemov vodenja procesov.

Preberi več

Različni procesi v živilski industriji, na primer v mlekarstvu, so prirejeni in prilagojeni proizvodnji različnih mlečnih izdelkov.

Posledično je avtomatizacija teh procesov prav tako raznolika in raznovrstna.

Ipros je za potrebe avtomatizacije proizvodnih obratov razvil koncept delovanja in nadzora.

Naše storitve:

 • organiziranje projekta
 • analiza povpraševanja in koncepta
 • inženiring
 • električne instalacije
 • testi funkcionalnosti
 • zagon in verifikacija
 • upravljanje življenjskega cikla
 • servis in vzdrževanje
 • sistemi in proizvodi
 • sistemi za kontrolo procesov
 • operacijski sistemi
 • šaržni strežnik SCADA
 • PLC krmilniki
 • sistemi odjemalec – strežnik
 • krmilna omara
 • gradnja
 • avtomatizacija po meri

NAČRTOVANJE – VALIDACIJA – DOKUMENTACIJA

Načrtovanje vseh zgoraj omenjenih procesov, priprava osnovnih in podrobnih načrtov, specifikacij materiala in dela, URS, 3D-modeliranje, izdelava, podrobni načrti za izdelavo, »kot zgrajeno« načrti/projekti, tehnična dokumentacija, validacijska dokumentacija, izvrševanje validacije.

Priprava in izvedba projektov in opreme skladno z ATEX.
Avtomatizacija vsega zgoraj omenjenega, vključno z električnimi priključki, s projektno dokumentacijo, tehnično dokumentacijo in z validacijsko dokumentacijo ter izvedbo.

Preberi več

Naša prednostna naloga je varnost procesov in izdelkov.

Zagotavljamo skladnost z GxP in drugimi uradnimi zahtevami (FDA, EMA itn.) ter upoštevanje veljavnih standardov v gradnji in preoblikovanju celotnih naprav ali njihovih delov v farmacevtski industriji.

Pregled naših storitev:

 • določanje kvalifikatorjev
 • analiza tveganja
 • izdelava kvalifikacijskega razporeda
 • uporaba DQ, IQ in OQ
 • prevzemni testi, kot so FAT in SAT
 • pomoč pri PQ
 • usposabljanje operaterjev v obratu
 • oblikovanje SOP-ov
 • sprememba kontrole

Leta izkušenj, nadaljnje usposabljanje ter izkušnje v farmacevtski industriji nam omogočajo, da se kvalifikacija obravnava obsežno in z največjo kakovostjo.

ODPRI DIAGRAM

Zaupajo nam:

Pfizer, HR – preparation and storage of GMP media and of sterile solutions, process mixing jacketed vessels for the preparation of sterile solutions with WIP

Sandoz (Lek), SLO – preparation and storage of GMP media and of sterile solutions, process vessels for the preparation of sterile solutions, several WIP systems and CIP systems

Novartis, CH – Our purpose is to reimagine medicine to improve and extend people’s lives. We use innovative science and technology to address some of society’s most challenging healthcare issues. We discover and develop breakthrough treatments and find new ways to deliver them to as many people as possible.

GSK, UK – We unite science, technology and talent to get ahead of disease together. Getting ahead of disease is one of the most inspiring challenges there is on the planet.

Fresenius Kabi, DE – Fresenius Kabi is a global healthcare company that specializes in lifesaving medicines and technologies for infusion, transfusion and clinical nutrition. Our products and services are used for the therapy and care of critically and chronically ill patients.

Kontakt

Ipros – Inženiring Procesne Opreme in Sistemov d.o.o.
Drenov Grič 3a, 1360 Vrhnika, Slovenija, EU

Telefon: +386 1 200 26 20
Fax: +386 1 423 18 24
ipros@ipros.si

CCO

Nejc Zor
nejc.zor@ipros.si
+386 41 911 936

CTO

Matija Trampuš
Matija.Trampus@ipros.si
+386 41 734 743

QA

Damir Škrobot
damir.skrobot@ipros.si
+386 41 393 560

PHARMACEUTICAL AND BIOTECH

Peter Požar
peter.pozar@ipros.si
+386 41 361 122

PURCHASE AND LOGISTICS

Tina Čikojević
tina.cikojevic@ipros.si
+386 1 200 23 79

HR

Andreja Davidović
andreja.davidovic@ipros.si
+386 41 323 502

SERVICE

service@ipros.si
+386 40 669 277

BELGIUM (Benelux)

Olivier Burguet

o.burguet@beaupain.be

BULGARIA

Dimitar Yordanov

office@maycom.eu

DENMARK

Bo Frederiksen

bfr@mech-e.dk

EGYPT
FRANCIJA

Pierre-Luc Holtzmann

plh@icp-pharma.com

NORTHERN MACEDONIA

Ina Miloševska

ina@ecotip.com.mk

POLAND

Łukasz Berbeć

info@craftech.pl

PORTUGAL

José Amaral

jeamaral@jeamaral.org

ROMANIA

Alin Daniel Popa

alin.popa@ipros-ro.com

SLOVAKIA, CZECH REPUBLIC
SWEDEN

Tobias Sundblad

tobias@milmedtek.se

UNITED KINGDOM

Ross Mandie

ross@alliedpharma.com