Prehrambna industrija

Procesna tehnologija za mlekarne, pivovarne in sokarne.

Ipros je mednarodno priznan po strokovni tehnični in ekonomično optimizirani procesni tehnologiji za mlečne izdelke, prehrano in sokove. Imamo potrebno znanje za načrtovanje in izvedbo higienskih, aseptičnih in sterilnih proizvodenj za tekoče in pastaste proizvode.

PASTERIZACIJA

Infekcije in onesnaženje z mikroorganizmi, ki nastanejo v proizvodnem procesu, je možno odkriti šele po določenem časovnem zamiku. Temu velikemu tveganju se je mogoče izogniti s postopkom pasterizacije.

Zahvaljujoč rekuperativni zasnovi sistema pretočne pasterizacije, se včasih povrne 96 odstotkov dovedene toplote. Zaradi tega je pretočna pasterizacija stroškovno najučinkovitejši postopek vseh toplotnih obdelav, ki so danes v uporabi.

Preberi več

Mikrobiološko nestabilni proizvodi, zapakirani in dobavljeni kupcu, proizvajalcu predstavljajo velik problem. Infekcije in onesnaženje z mikroorganizmi, ki nastanejo v proizvodnem procesu je možno odkriti šele po določenem časovnem zamiku. Temu velikemu tveganju se je mogoče izogniti s postopkom pasterizacije.

Najboljši način za dosego stabilne kakovosti in polnega okusa proizvoda je pasterizacija ali pretočna pasterizacija. Termična inaktivacija mikroorganizmov pomaga proizvajalcu določiti mikrobiološke lastnosti svojega izdelka. Kot pri vseh metodah redukcije mikroorganizmov, je učinkovitost odvisna od začetnega števila organizmov v neobdelanem napitku. Merilo mikrobiološkega učinka toplotne obdelave predstavlja število uporabljenih pasterizacijskih enot (PU).

V pretočnem pasteurju je proizvod v stalnem procesu nežne obdelave tik pred pakiranjem. Mikroorganizmi, ki bi lahko pokvarili pivo, so uničeni hitro, ne da bi to škodilo izdelku. Ta korak omogoča proizvajalcem zagotavljati trajno kakovost njihovih izdelkov.

Pretočna pasterizacija je varna in stroškovno učinkovita metoda, ki zagotavlja nesporno kakovost. Naša pozornost je še posebej usmerjena v varnost procesa, rezultat pa je visoka kakovost izdelka. Naša zasnova upošteva vse parametre, kar preprečuje vsako spremembo okusa in barve izdelka.

Naša pasterizacijska enota je zelo učinkovita. Zahvaljujoč rekuperativni zasnovi sistema pretočne pasterizacije, se včasih povrne 96 odstotkov dovedene toplote. Zaradi tega je pretočna pasterizacija stroškovno najučinkovitejši postopek vseh toplotnih obdelav, ki so danes v uporabi.

Zasnova in delovanje sistema morata biti individualno načrtovana in prilagojena vrsti proizvoda, ki se bo obdeloval. Na osnovi dolgoročnega načrtovanja se osredotočamo na higiensko brezhibne visokokakovostne procesne module in komponente za zagotavljanje maksimalne dolgoročne zanesljivosti.

ENOTA ZA ČIŠČENJE CIP

Zasnova in funkcionalnost enote CIP ima velik učinek na tekoče stroške in higienske pogoje. Pravilna postavitev določa rezultat čiščenja in s tem varnost proizvodnje in kakovost proizvoda.

O pravilni konfiguraciji sistema odločajo stroški čistil, poraba vode, razpoložljivost medijev in in sami postopki proizvodnje. Z namestitivjo sistemov, ki so primerni za določena operativna področja, je zagotovljena še dodatna varnost.

Preberi več

Avtomatskemu CIP sistemu posvečajo manj pozornosti kot glavnim procesom, kljub temu pa imata pravilna zasnova in funkcija znaten vpliv na tekoče stroške in higienske pogoje. Pravlina postavitev določa rezultat čiščenja in varno proizvodnjo ter kvaliteto piva. O pravilni konfiguraciji sistema odločajo stroški čistil, poraba vode, razpoložljivost medijev in in sami postopki proizvodnje.

Najvišji prednostni vzpodbujevalci v matrici odločanja v obratu so: visoki donosi obrata, optimalni časi zasedenosti posod in minimalna poraba primarne energije. Naš koncept CIP čiščenja uporablja posebne mešalne varnostne ventile za varno ločevanje skupin posod in cevi. To omogoča neodvisno čiščenje posod in cevi, čeprav proizvodnja v drugih oddelkih ali sistemih v obratu teče naprej.

Za varnost proizvodov jamčimo na vsaki točki procesa. Upoštevamo vse posamezne lokalne pogoje in potrebe naročnika ter poti do očitnih prihrankov.

Kakšne so vaše prednosti:

  • Z uvajanjem sistema CIP ste v prednosti s časom in nižjimi stroški dela
  • Proizvodni proces in CIP proces lahko tečeta hkrati
  • Manjša poraba čistilnih sredstev
  • Manjša poraba energije med čiščenjem
  • Ker je varnost proizvodov zagotovljena v celotnem cevnem sistemu, se proizvodnja lahko začne prej – ustvarjena je dodatna zmogljivost.
  • Uporabno orodje za povečanje proizvodnje.
  • Maksimalna izkoriščenost opreme, še posebej v konicah proizvodnje.

CEVNA NAPELJAVA IN NAMESTITEV

Cevna napeljava visoke kakovosti zahteva tudi visoke standarde, še posebej v živilski industriji. Pri vseh naših aktivnostih je naročnik v središču pozornosti. Naše storitve vključujejo načrtovanje, usklajevanje, montažo in dokumentiranje procesnih sistemov pa tudi inšpekcijske preglede za zagotavljanje kakovosti in zagona.

NAČRTOVANJE IN INŽENIRING

Od izometričnih risb do specifikacij razredov cevi, od podrobnega inženiringa do vodenja projekta, Ipros prevzame vodenje projektov na mestu samem, v prostorih naročnika ali v svojem tehnološkem centru. Za izvajanje natančnega inženiringa redno uporabljamo sodobna orodja CAE (računalniško podprto tehnologijo).

Naj bo vaš projekt postavitev povsem novega obrata, širitev, preureditev ali modernizacija obstoječega procesnega obrata, so tukaj naši inženirji, ki vam z odličnim znanjem ter izkušnjami nudijo pomoč in zagotavljajo odlične storitve.

Preberi več

Z uporabo številnih tehnologij lahko nudimo rešitve za posamezne kose opreme, kot tudi za celotno linijo proizvodnje piva, mlečnih izdelkov, živilskih izdelkov in sokov. Naša filozofija oblikovanja in procesnega inženirstva teži k najvišjim evropskim standardom varčevanja z energijo, varnosti proizvodov in maksimalni zmogljivosti obrata, istočasno pa se zagotavljajo strogi higienski in varnostni kriteriji. Naše znanje in dolgoletne izkušnje zagotavljajo stranki, da vedno prejme opremo, ki je bila temeljito testirana in ki je popolnoma ustrezna za določen proces.

Poleg dobave visokokakovostne procesne opreme lahko ponudimo tudi različne inovativne rešitve za avtomatizacijo procesov in storitev – od zagotavljanja elektronskega krmiljenja procesov do integriranih omrežnih sistemov po vsem podjetju.

Dodatna prednost je naše obsežno poznavanje procesov in industrije, ki se kaže pri izbiri strojne opreme pa tudi funkcionalnosti programskih rešitev. Naše rešitve zagotavljajo potrebno preglednost v proizvodnem procesu, najboljšo mogočo uporabo virov in zagotavljanje kakovosti proizvodov. Poleg tega so sestavni del našega poslovanja tudi strokovno vodenje projekta, namestitev v obratu, zagon in usposabljanje pa tudi poprodajne storitve in dobava rezervnih delov.

AVTOMATIZACIJA

Različni procesi v živilski industriji, na primer v mlekarstvu, so prirejeni in prilagojeni proizvodnji različnih mlečnih izdelkov.

Posledično je avtomatizacija teh procesov prav tako raznolika in raznovrstna. Ipros je za potrebe avtomatizacije proizvodnih obratov razvil koncept delovanja in nadzora.

Preberi več

Ipros je sistemski povezovalec z obsežnim strokovnim znanjem iz procesne tehnologije. Poleg rešitev na ključ lahko dobavimo popolnoma avtomatske rešitve za širok spekter avtomatizacijske in informacijske tehnologije.

Nudimo preizkušene, na terenu preverjene rešitve, ki so individualno prilagojene vašim procesom. Naši strokovnjaki kontrole procesov izbirajo prava orodja programske opreme, ki je na voljo na trgu in jo prilagodijo vašim potrebam. Kombinacija naših izkušenj v procesnem inženiringu in bogato poznavanje industrije ter posebnih zahtev sta ključnega pomena za prave odločitve.

Raznolikost – naravna prednost tudi v inženiringu kontrole procesov. S poudarkom na sistemski integraciji kombiniramo svoje znanje procesnega in industrijskega inženiringa s programsko opremo, ki je dostopna na trgu.

Če je potrebno, smo lahko z ustreznimi prilagoditvami dovolj fleksibilni, da izvajamo drugačne rešitve, popolnoma prilagojene lokalnim razmeram.

Tehnologija kontrole procesov s pomočjo strokovnjakov procesnega inženiringa. Naša mreža strokovnjakov zagotavlja, da oskrbujemo trg s preverjenimi in z brezhibnimi avtomatiziranimi rešitvami.

Najsodobnejša kontrolna orodja, ki ga imamo, dokazuje naše podrobno poznavanje procesov in nam omogoča, da lahko jamčimo stabilne procesne pogoje z največjo učinkovitostjo in minimalno porabo energije.

MED

Z uporabo naših dolgoletnih izkušenj iz področja industrije pijač in prehrambne industrije ter izkušenj pri nežnem procesiranju izdelkov izdelujemo nizkotemperaturne enote za procesiranje medu za majhne, srednje velike in zelo velike količine medu. Tako kot vsa naša oprema, tudi ta našim strankam omogoča nemoteno in učinkovito ravnanje z izdelkom, ne da bi bila kakovost medu kakor koli ogrožena, upoštevajoč stroga pravila in standarde v industriji medu.

ODPRI BROŠURO

Zaupajo nam:

Heineken, MAK – flash pasteurisation 60-80-100hl/h with a buffer tank, leakage and level bottle inspector with brush off servo rejection system

Molson Coors, SRB – flash pasteurisation upgrades, tunnel pasteurisation upgrades, PLC and software upgrade on bottling lines, KEG flash pasteuriztion line, energy and water saving project on tunnel pasteurization on glass line and SW upgrade, new PLC and SW on the tunnel pasteurization on the can line, wort cooling (1000 hl/h)

Ljubljanske Mlekarne, SLO – Fermenter 10.000l; Cooling in the 20.000l/h yogurt production; Sterile line; Pilot line for fermented products research, preparation, pasteurization, fermentation, cooling, cold storage, filling; 3.000l fermenter reconstruction of pectin preparation; Milk storage and pasteurization; vessels for reception of pasteurized milk, installation of the valve system, automation of reception and storage of pasteurized and raw milk, single line CIP for transport truck washing, neutralization of waste – water; Reception and adding of protein; Whey installation, pasteurization, separation and addition of whey cream

Kontakt

Ipros – Inženiring Procesne Opreme in Sistemov d.o.o.
Drenov Grič 3a, 1360 Vrhnika, Slovenija, EU

Telefon: +386 1 200 26 20
Fax: +386 1 423 18 24
ipros@ipros.si

CCO

Nejc Zor
nejc.zor@ipros.si
+386 41 911 936

CTO

Matija Trampuš
Matija.Trampus@ipros.si
+386 41 734 743

QA

Damir Škrobot
damir.skrobot@ipros.si
+386 41 393 560

PHARMACEUTICAL AND BIOTECH

Peter Požar
peter.pozar@ipros.si
+386 41 361 122

PURCHASE AND LOGISTICS

Tina Čikojević
tina.cikojevic@ipros.si
+386 1 200 23 79

HR

Andreja Davidović
andreja.davidovic@ipros.si
+386 41 323 502

SERVICE

service@ipros.si
+386 40 669 277

BELGIUM (Benelux)

Olivier Burguet

o.burguet@beaupain.be

BULGARIA

Dimitar Yordanov

office@maycom.eu

DENMARK

Bo Frederiksen

bfr@mech-e.dk

EGYPT
FRANCIJA

Pierre-Luc Holtzmann

plh@icp-pharma.com

NORTHERN MACEDONIA

Ina Miloševska

ina@ecotip.com.mk

POLAND

Łukasz Berbeć

info@craftech.pl

PORTUGAL

José Amaral

jeamaral@jeamaral.org

ROMANIA

Alin Daniel Popa

alin.popa@ipros-ro.com

SLOVAKIA, CZECH REPUBLIC
SWEDEN

Tobias Sundblad

tobias@milmedtek.se

UNITED KINGDOM

Ross Mandie

ross@alliedpharma.com